New age druider ophøjer Dodekalitten til Stonehenges søstertempel 4.68/5 (19)

Dodekalitten på Lolland har vakt stor begejstring hos britiske new age druider. Kunstværket ophøjes til tempel på linje med Stonehenge og får navnet Druidekalitten.

For det utrænede øje ligner det 12 høje steler af sten med et hoved på toppen sat i en cirkel med udsigt over færgelejet Kragenæs og Smålandshavet. For dedikerede new age disciple er det et tempel født af jorden med himlen som mor og solen som far. Her kan druider komme i kontakt med forfædrene og bringe verden i kosmisk balance.

Derfor har The Council of British Druid Orders netop anerkendt Dodekalitten som det første hellige druidetempel uden for De Britiske Øer.

– Dodekalitten er det mest perfekte druidetempel, som er bygget siden Stonhenge. Det har vi ventet på i årtusinder. Det er Gaias fuldkomne himmelske cirkel og bolig for forfædrene. De tolv hellige sten samler kosmiske energier som en spirituel prisme, der bringer fred, lys og kærlighed, siger Pillar Menhir, der har ansvar for den kommende indvielse af Dodekalitten.

Lolland som vækstklynge for naturreligioner

Kunstneren Thomas Kadziola, som står bag Dodekalitten, er en smule benovet over den megen opsigt, hans værk har skabt.

– Jeg har da gjort mig mine forestillinger om mit værk, men nykeltisk druidetempel var ikke lige det, der faldt mig først ind. Jeg er jo bare glad for, at min kunst kan bruges til noget, og kunsten er jo fri for fortolkning. Enhver kan lægge den betydning i værket, de vil, siger Thomas Kadziola.

Lolland Kommunes Chief Turism Brand Developper Zenia Søllested hilser druiderne velkommen. Hun er begejstret for de mange muligheder, der åbner sig med et Stonehenge på Vestlolland.

– Hvis vi handler klogt, kan Lolland blive en førende klynge og vækstcenter inden for bølgen af nyvakte naturreligioner, hvor moderne rastløse mennesker søger deres spirituelle rødder og vækker ældgamle religioner til live, siger Zenia Søllested.

Omdøbes til Druidekalitten

Hun fortæller videre, at arkæologer fra det lokale museum har udgravet rituelle fund fra stenalderen ved Rødbyhavn. Her har de fundet et stykke tyggegummi, som en kvindelig stenaldershaman tyggede på for at komme i trance.

– Det er oplagt at vi fremmer shamanismen på Lolland, og gør det lokale museum, hvor tyggegummiet er udstillet til en shamanistisk helligdom. Jeg vil heller ikke udelukke, at vi kan bygge en industrikult op omkring Nakskov Havn og det nedlagte skibsværft, siger Zenia Søllested.

Hun tilføjer, at en enig kommunalbestyrelse har valgt at døbe Dodekalitten om til Druidekalitten.

Druidekalitten indvies som tempel ved en ceremoni ved midsommersolhverv. Det forventes, at en million pilgrimme årligt vil besøge Lollands femstjernde new age helligdom. Lolland Kommune ønsker derfor at anlægge en motorvej til Kragenæs.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "New age druider ophøjer Dodekalitten til Stonehenges søstertempel"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*