Efter vanvidskørsel: Politi konfiskerer Ben Hurs vogn og firspand 4.88/5 (24)

Takket være ny lov står væddeløbsstjernen Ben Hur til konfiskation af vogn og firspand. Det sker efter amokkørsel i den jyske landsby Rom.

Normalt er det piger fra den lokale rideskole, som på deres heste roligt skridter hen ad hovedgaden i den lille landsby Rom syd for Lemvig. Men i går eftermiddag var det vildere hestekræfter, der hjemsøgte den fredelige flække.

Efter en intensiv eftersættelse lykkedes det politiet at bringe en vanvidstrafikant til standsning. Der var dog ikke tale om en lokal bilbølle i en stylet VW Polo, men føreren af en romersk vædeløbsvogn, en såkaldt quadriga, med fire fuldblodsheste foran. Politiet oplyser, at det var den kendte romerske væddeløbsstjerne Ben Hur, som terroriserede Rom.

Flere bekymrede borgere havde ringet til politiet og anmeldt øredøvende hestevrinsk, larmende hovslag og hensynsløs kørsel. Der var ifølge anmeldelserne tale om gaderæs og decideret chikanekørsel.

Blandt andet lagde Ben Hur sig helt tæt bag en forankørende bilist for derefter at overhale og bremse ned i skridtgang. Derved udsatte han alle for fare.

Gnistrende hjulspin

Vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi forklarer til Satyren, at Ben Hur stak af, da politiets patrulje nåede frem.

– Da han så os komme, accelererede han med gnistrende hjulspin og fuldt træk på samtlige 16 hove, så vores patruljevogn ikke kunne følge med, fortæller vagthavende.

For ikke at stresse hestene undlod politiet sirener og blåt blink i den efterfølgende jagt på Ringkøbingvej, hvor firspandet i høj fart foretog adskillige hasarderede overhalinger.

Vognens jermbeslåede hjul modstod et forsøg på at bringe firspandet til standsning ved hjælp af sømmåtter. Det var først da en patruljevogn trak op på siden, at politiet kunne stikke en kæp i hjulet og bringe hestekøretøjet til standsning.

– Det lykkedes en betjent hængende halvt ude af patruljevognens siderude, at stikke et boldtræ, som han havde konfiskeret i Lemvigs bandemiljø, i det ene hjul, selvom vognstyreren gjorde alt for at ramme ham med sin pisk, fortæller vagthavende.

Efterfølgende blev Ben Hur anholdt. Bortset fra et højt indtag af garumsovs var han ikke påvirket af alkohol og stoffer.

GPS førte til det forkerte Rom

Takket være en ny lov om vanvidskørsel kan Ben Hur ud over en stor bøde og ubetinget frakendelse af vognstyrerretten også se frem til, at heste og vogn konfiskeres.

–  I de forkerte hænder er sådan en muskelvogn jo en ren dræbermaskine. Det er godt, vi får ham permanent væk fra vejene, siger vagthavende.

Gennem sin advokat Marcus Tullius Cicero oplyser Ben Hur, at han ikke har overtrådt nogen færdselslov gældende i Imperium Romanum. Han beklager dog, at hans GPS førte ham til et andet Rom end planlagt.

Politiet vil sætte Ben Hurs vogn til salg hos Bruun Rasmussens Auktioner. Man forventer, at Nationalmuseet og Glyptoteket er blandt de interesserede købere.

Foto: Franck Barske, Pixabay.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Efter vanvidskørsel: Politi konfiskerer Ben Hurs vogn og firspand"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*