Hotelkæde vil indrette kongesuiter i Jellings høje 4.8/5 (10)

Den danske hotelkæde Bang&Co har fået tilladelse til at åbne hotel Bluetooth Resort bygget direkte ind i de store gravhøje ved kirken i Jelling. 

– Vi indretter et tredobbelt værelse i hver af de to høje med egen indgang, eget eksklusivt baderum og egen, direkte adgang til vores eksklusive restaurant. Bluetooth Resort bliver en bolig, der er en konge værdig.

Sådan siger Johannes H. Bang. Han er administrerende direktør for den landsdækkende hotelvirksomhed Bang&Co, der driver en lang række hoteller i Danmark. Kæden har sat ekstra fart på arbejdet med at oprette mikrohoteller på historiske sites i Danmark.

– Der er et stort hul i markedet for de helt særlige historiske overnatninger, der tilbyder ubegrænset luksus for den besøgende. Vi startede med at indrette et dobbeltværelse i en patineret jættestue i en skov ved Frederikssund, men vi er begejstrede over nu at få lov til at bygge to unikke overnatningsmuligheder her i Jelling, siger Johannes H. Bang.

Planen er, at der i hver af de to høje i Jelling skal indrettes tre værelser, hvoraf det ene skal være et eksklusivt badeværelse med egen svømmepøl. De to høje skal med en tunnel forbindes til et nybygget glasbur på kirkegården i Jelling, opsat ved siden af de allerede eksisterende bure, der indeholder Jellingstenene. I det nye glasbur indrettes en restaurant, der skal drives af tre tidligere kokke fra Noma i København.

Godkendt af Slots- og Kulturstyrelsen

Mens der blandt de lokale har været voldsomme protester imod planerne, så er Bluetooth Resort dog allerede blevet godkendt af Slots- og Kulturstyrelsen.

– Højene i Jelling har været igennem flere udgravninger i tidens løb, og der er ikke længere noget arkæologisk at hente i de to jordbunker. Der er derfor intet til hinder for, at man på denne måde kan formidle den unikke historie om Jelling på en ny og anderledes måde, siger Bodil Menashi, der er direktør for Team Dansk Kulturarv under styrelsen.

Hun tilføjer, at højene er nedslidt af Jellings mange turister. Derfor vil det være en kærkommen forstærkning og restaurering af højene at give dem en kerne af jernbeton, og et ordentligt dræn af fundamenter og top.

Badekåbe med Gorms monogram

Selvom højene fra officielt hold knap anerkendes som gravmæler, så indgår det royale stjernestøv dog fortsat som en del af markedsføringen hos Bang&CO, der netop vil bruge højenes kongelige historie til at brande Bluetooth Resort.

– Der er adskillige konge- og dronningesuiter på hoteller i Danmark, som i allerbedste fald har haft en blodfattig baron eller en uægte prins til at foretage en overnatning. Her har en konge og en dronning hvilet i æoner. Derfor tøver vi ikke med at kalde det for indkvartering for kongelige, siger Johannes H. Bang.

Han tilføjer, at der med en overnatning naturligvis følger en gratis badekåbe med Gorm den Gamles monogram, gratis håndsæber og en deluxe morgenbuffet på den nybyggede restaurant.

Desuden overvejer han at udstede et såkaldt Saxo-certifikat til de overnattende, der på den måde får bevis for, at de ligesom Gorm den Gamle har hvilet i højene.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Hotelkæde vil indrette kongesuiter i Jellings høje"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*