Seksårig sammenligner nej til mere slik med Holocaust 4.87/5 (15)

Ylva på seks år synes, det er ligesom Holocaust, når man ikke må få mere lørdagsslik. Forældrene roser barnets historiebevidsthed.

”Far og mor noen dåm nasister som vel ik gie maj lørdasslig og vil spær maj ind på legr lijsom mæ jøddene”

Ordene står skrevet med store kluntede bogstaver, hvoraf flere er spejlvendte, i et stilehæfte, som børnene i 0.A på en skole, der ligger i en større jysk provinsby, bruger til at øve bogstaver og lære basal skrift.

De er skrevet af Ylva, som er seks år gammel. Hendes ord har efterladt klasselærer Bitten Markvardsen i chok.

– Normalt skriver børnene noget sødt om deres kæledyr eller noget om, at de vil være prinsesser og superhelte, eller at de elsker far og mor. Jeg har aldrig oplevet noget så voldsomt og grimt, som det Ylva har skrevet, siger en rystet Bitten Markvardsen.

På niveau med internetkriger

Hun har derfor kun givet Ylva ros for de sjove bogstaver, hun har skrevet og de fine farver, barnet har givet bogstaverne. Det resulterede i, at Ylva har sammenlignet sin lærer med Himmler og Goebbels.

Børnepsykolog Iben Shrinkmann maner til besindighed. Hun kalder det for en helt naturlig konsekvens af tidens tendenser.

– Vi ser, hvordan vrede landmænd for nylig sammenlignede statsminister Mette Frederiksen med Hitler. Vi har også set, hvordan demonstranter sammenligner maskepåbud under covid-19 pandemien med jødestjerner i Nazi-Tyskland, siger Iben Shrinkmann.

– Børn lærer af voksne. Det er derfor helt normalt, at de også bruger nazismen og Holocaust som referenceramme, uddyber hun.

Psykologen tilføjer, at Ylvas ytringer både i syntaks, tegnsætning og frekvens af stavefejl er helt på niveau med voksne internetkrigere på sociale medier. Det viser, at Ylva er et meget fremmeligt barn af sin alder.

Stolte forældre

Da Satyren møder Ylvas forældre, bliver de glade for at høre børnepsykologens vurdering af deres datters udviklingstrin. De er dog kede af Ylvas sammenligning med Holocaust og ønsker ikke deres navne frem af frygt for en kommende shitstorm, men redaktionen kender deres identitet.

Ylvas far forklarer hvordan Ylva forrige lørdag i strid med familiens slikpolitik havde forlangt mere lørdagsslik, fordi der var finale i børne-MPG. Forældrene stod fast. Situationen spidsede til og kulminerede, da hendes forældre truede med at sende hende i seng, og Ylva sagde de famøse ord, som hun et par dage efter forevigede i sit stilehæfte.

– Vi synes ikke om det. Det er en meget grim anklage, men vi vælger at se det positive i hendes bevidsthed om, at der er noget, som hedder historie, selvom hun ikke har det som fag i skolen endnu. Det er vi stolte af, siger Ylvas far med forvrænget stemme.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ylva. Hun er sendt i seng uden aftensmad, fordi hun sammenlignede sin lillebror med nazilægen Josef Mengele, da han ville vaccinere hendes dukker mod Covid-19.

Foto: Marta Koton.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Seksårig sammenligner nej til mere slik med Holocaust"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*