Arkæologer finder besat ødekirke i Thy 4.35/5 (17)

Arkæologer fra Thisted Museum har i samarbejde med det lokale politi fundet en hidtil ukendt ødekirke i det vestlige Thy. Kirken har været besat i mere end 50 år.

Et tip fra en lokal pusher har ført til en decideret arkæologisk sensation i Thy. Her er en helt unik bevaret kirke fra højmiddelalderen blevet fundet mellem klitterne i en øde plantage nær Lyngby.

Det oplyser Thisted Museum til Satyren.

– Det er en sensation, fordi kirken er så velbevaret og har været glemt af alle ordentlige mennesker i generationer, siger museumsinspektør Marcius Jensen fra museet.

Det unikke ved kirken er, at den har været besat af en gruppe aktivister fra Thylejren siden august 1970. De glade hippier har siden plejet kirken og det omkringliggende område, mens de ventede på, at de ville få samme omgang som søsteraktionen rettet mod Hjardemål Kirke. Herfra blev en gruppe aktivister efter få dages besættelse smidt ud af politiet.

Imidlertid lader det ikke til, at nogen i lokalområdet har taget notits af de langhårede, mikro-makro-spisende og potrygende aktivister i det gamle kirkerum, der var blevet omdøbt til Kollektivet Maos Hal for Fri Kærlighed.

Får lov at blive

Først da de aldrende hippier havde svært ved at betale regningerne til den lokale pusher, fik politiet et tip om de alternative beboere i kirken.

– Problemet for aktivisterne er, at denne kirke ikke har været i brug siden pesten. Hele området her lå øde hen efter epidemien, og kirken her gik i glemmebogen, siger Marcius Jensen.

Han overvejer at lade aktivisterne blive i kirken, mod at de hver lørdag vil vise interesserede rundt i den gamle bygning.

– De er ikke helt unge længere. Flere af aktivisterne har med årene fået en del skavanker. De er bare lykkelige for at være blevet opdaget, så de ikke har protesteret forgæves igennem de mange år, siger Marcius Jensen.

En betingelse er dog, at en forstbotanisk have med speciale i hamp bliver ryddet eller gemt væk forinden, forklarer han.

– Det vil nok støde mange, hvis den slags står foran et af fortidens templer, siger han.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Arkæologer finder besat ødekirke i Thy"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*