Arkæologer åbner skjult rum i pyramide og gør chokerende fund 4.71/5 (17)

Fundet af en Nokia 3210 i Keopspyramiden skaber sensation verden over. Mobiltelefonen blev fundet i et skjult rum og havde stadig strøm på batteriet.

Arkæologer verden over er i chok, efter egyptiske arkæologer i weekenden gjorde et sensationelt fund i Keopspyramiden.

Bag tre tilmurede og forseglede døre fandt de et helt nyt galleri direkte over Kongekammeret på fem gange ti meter, og med en højde på syv meter.

I rummet, der modsat de andre kendte gallerier i pyramiden ikke er dekoreret med malerier eller hieroglyffer, fandt arkæologerne en enkelt sivkost – og til deres store forbavselse en Nokia 3210.

– Det er sensationelt. Ingen har været i dette smukke galleri siden det fjerde dynasti for mere end 4.000 år siden – og alligevel står vi her med to brugsgenstande, der tydeligvis er blevet efterladt i pyramiden af bygningsarbejdere umiddelbart før kong Keops begravelse, siger den verdensberømte ægyptiske arkæolog Zahi Hawass.

Kosmiske partikler førte til rum

Det var undersøgelser af kosmiske partikler og jordstråler, der ledte forskerne på sporet af det enorme, skjulte rum i pyramiden – foruden tilstedeværelsen af den tilmurede dør. Åbningen af kammeret skete under en direkte udsendelse, der indgik i udsendelsen America Got Talent på tv-kanalen NBC.

Mens det endnu ikke har været muligt at undersøge sivkosten nærmere, så har mobiltelefonen allerede været underkastet en indledende undersøgelse af forskerne.

– Vi kan konstatere, at telefonen stadig kan tændes, og at der fortsat er 36 procent strøm tilbage på batteriet. Desværre har vi endnu ikke været i stand til at låse telefonen op, så vi kan finde ud af mere om ejermanden, siger Zahi Hawass.

Han håber, at man senere ud fra telefonens lager af SMS’er kan lære meget mere om dagliglivet hos de arbejdere, der byggede pyramiderne.

– At finde sådan en uforgængelig telefon er et direkte vidnesbyrd om de arbejdere, der byggede dette verdensvidunder. Derfor er fundet sensationelt, fastslår han.

Kan være drevet af mystisk energi

At fundet er gjort i pyramiden har dog samtidig udløst en større diskussion om, hvordan telefonen egentlig har kunnet holde strøm i så lang tid.

– Batteriet er en kemisk enhed, der ville blive spist op af den indvendige batterisyre uden vedligeholdelse i alle disse år. Derfor må den løbende være blevet genopladet. Og det kan kun være sket trådløst gennem den dermed påviste pyramideenergi, siger den britiske forsker Howard Vyse, der længe har forsket i Egyptens mysterier. Han siger samtidig, at denne energi samtidig er det, der sikrer mobiltelefonen dækning inde i den enorme stenkonstruktion.

Zahi Hawass afviser dog spekulationerne om pyramideenergi.

– Det er der ingen beviser for. Men fundet her beviser, at både Nokia og hele det underliggende GSM-system i virkeligheden var udviklet af ægypterne i oldtiden, og at finnerne stjal både den nødvendige viden og tekniske know how for at bygge disse mobiltelefoner. De skal kompensere Egypten økonomisk for det, fastslår han.

Foto: MiNe, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Arkæologer åbner skjult rum i pyramide og gør chokerende fund"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*