Vil afnazificere Tyskland: Danmark iværksætter militær specialoperation 4.92/5 (12)

Foto: 7th Army Training Command

Danmark indleder militæraktion mod Tyskland. Statsministeren ønsker at afnazificere Tyskland, men ifølge oppositionen handler det om at aflede opmærksomhed fra minkskandalen.

– Hvis Putin kan, så kan jeg altså også.

Med disse ord indledte statsminister Mette Frederiksen (S) et hastigt indkaldt pressemøde klokken fem i morges på Marienborg. Over for en søvnig presse redegjorde statsministeren efterfølgende for den militære aktion, hun og regeringen har iværksat over for Tyskland.

Det skete få timer efter, at danske tropper havde overskredet grænsen ved Padborg, Kruså og Rudbøl.

– Den danske regering ønsker at afnazificere Tyskland og indføre demokrati og frihed for såvel tyskere som det danske mindretal i Sydslesvig, begrundede Mette Frederiksen det, hun betegnede som en militær specialoperation.

– Tyskland er kendt som nazismens arnested, og den tyske forbundsdag er gennemsyret af nazistisk ideologi forklædt i parlamentariske gevandter. Selv Olaf Scholz er en ulv i brune fåreklæder, uddybede Statsministeren.

Den tyske ambassadør i Danmark har udtrykt sine protester over for den uprovokerede krig, som Danmark har indledt. Han siger til Satyren, at Tyskland vil kæmpe til sidste mand mod den danske invasionsstyrke.

Koalition frygter danske territorialkrav

Satyren erfarer, at en række europæiske nationer har dannet en koalition, som vil støtte Tyskland med våben. Det drejer sig om Storbritannien, Irland, Frankrig, Sverige, Norge, Estland og Island, som alle frygter danske territorialkrav.

– Tyskland er et frit og uafhængigt land, som Danmark uden gyldig grund har invaderet under påskud af at ville demokratisere en i forvejen demokratisk nation. Det dækker over Danmarks imperialistiske stormagtsambitioner, siger Storbritanniens premierminister Rishi Sunak til Satyren.

Også den danske opposition raser over Danmarks overfald på Tyskland. Dansk Folkepartis leder Morten Messerschmidt kalder det for en politisk afledningsmanøvre, som skal fjerne fokus fra Socialdemokratiets og regeringens brændende møgsager.

– Vreden over frifindelsen af Barbara Bertelsen i minkskandalen er eksploderet op i ansigtet på Mette Frederiksen, og hun frygter, at det vil så splid i regeringen. Derfor benytter hun Jakob Ellemann-Jensens fravær til at iværksætte en spin-manøvre, som skal aflede opmærksomheden, siger Morten Messerschmidt.

Han forlanger, at krigen indstilles, så snart Sydslesvig er erobret og befriet.

Alternativ forsyningsstrategi

Satyrens krigskorrespondent Gajus Julius Cæsar, følger de danske styrker tæt. Han meddeler, at den danske fremrykning går meget langsomt. De danske tropper møder sej modstand fra en veldisciplineret tysk hær, hvis Leopard kampvogne forsinker den danske offensiv.

Samtidig er en kilometer lang dansk forsyningskolonne gået i stå ud for Fleggaard i Harrislee lige syd for grænsen. Ifølge centrale kilder skyldes det udslidt og dårligt vedligeholdt materiel samt manglende personel til fremføringen.

Det afviser fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), som antidansk propaganda.

– Jeg kan afvise, at kolonnen er gået i stå på grund af dårlig vedligehold af køretøjerne som følge af udsultede forsvarsbevillinger. Forsyningstropperne  gør blot et taktisk stop for at sikre de sejrrige danske soldater bajere og bum i grænsebutikkerne til favorable priser. Det er sund borgerlig fornuft at minimere omkostningerne, siger Troels Lund Poulsen.

Satyren følger udviklingen.

Foto: 7th Army Training Command, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Vil afnazificere Tyskland: Danmark iværksætter militær specialoperation"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*