Karolingerne stiller op til Europaparlamentet: Vil genskabe Frankerriget 5/5 (4)

Foto: Pxhere.

Efterkommerne af Karl den Store har i flere europæiske lande etableret sig som parti og stiller op til Europaparlamentsvalget som Forenede Karolinger. 

– Det var ikke folk med arbejdsløshedsunderstøttelse eller socialhjælp, der byggede pyramiderne, den kinesiske mur eller for den sags skyld Paladskapellet i Aachen. Vi skal ændre samfundet, for at komme frem til tidligere tiders storhed.

Sådan lyder det fra skyggekejser Ludvig den Tyske, der leder  den tyske gren af det fælleseuropæiske parti Forenede Karolinger. Partiet betegner sin egen ideologi som nyfeudalistisk imperiebyggeri og ser sig selv som den ultimative version af de konservative, kristne partier, der især står stærkt i Sydeuropa.

Mere europæisk format

Partiet ledes af efterkommere af Karl den Store i Frankrig, Tyskland og Italien og stiller op i seks europæiske lande til Europa Parlamentsvalget den 9. juni. 

– Det er på tide at genopbygge Europa efter romerske principper som det storrige, det retteligt er. Vi er udfordret på vores østlige grænse af  Magyarer. De angriber os indefra til trods for, at de kalder sig allierede. Og mod nord findes hedenske folk, der stadig foretrækker snaps i stedet for hvidvin. Det er på tide at handle, siger Ludvig den Tyske.

Han mener, at Europa ikke kun skal vise mere format,  men det skal genopbygges i både ånd, sjæl og rent fysisk i form af forsvarsværker mod fysiske og åndelige fjender.

– Vi har i årevis dyrket en slags Aldi-kultur, hvor alt skal være så billigt og middelmådigt som muligt. Det vil vi stoppe. Vi vil bygge katedraler, der når himlen; borge, som ingen fjende vil glemme og monumenter, der kan stå i mindst 1000 år. Sådan indvarsler vi den nye europæiske storhedstid, siger politikeren.

Kaldes udemokratisk

Forenede Karolinger er dog blevet mødt med stor uvilje af politiske modstandere, der kalder partiets tanker udemokratiske og middelalderlige.

Det får dog ikke Ludvig den Tyske til at ryste på hænderne.

– Vi afskaffer først demokratiet, når vi er blevet valgt. Og folk ved jo så præcist, hvad de stemmer på. Ordet middelalder accepterer jeg heller ikke. Den tidsperiode, andre kalder middelalder, kalder jeg Europas blomstrende guldalder. Det var Den Gode Tid, lyder det fra den tyske politiker.

Partiet stiller ikke op på danske lister. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) truer dog med at genindtage hertugdømmerne mod syd, genopbygge Dannevirke og gøre Frisland skatskyldigt for Danmark, hvis Karolingerne bliver valgt.

Foto: Pxhere.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Karolingerne stiller op til Europaparlamentet: Vil genskabe Frankerriget"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*