Historien reagerer blandet på Boris Johnson som ny leder af Storbritannien 4.67/5 (12)

Satyren har indhentet reaktioner på valget af Boris Johnson til ny konservativ formand og ny leder af Storbritannien fra historiske britiske statsmænd og -kvinder.

Det blev som ventet Boris Johnson, der trak det længste strå i kampen om at blive det konservative partis næste leder og dermed Storbritanniens næste premierminister.

Mens mainstream medierne slås om reaktioner fra nutidens statsledere og kommentatorer, har Satyren talt med en række historiske britiske statsmænd og -kvinder.

Som den første kontakter vi Storbritanniens konservative koryfæ Sir Winston Churchill. Hans sekretær beder os ringe igen senere, da Sir Winston læser vigtige dokumenter i soveværelset og ikke kan tale med cigar i munden.

Cromwell klar til borgerkrig

Imens får vi en kommentar fra normannerkongen Vilhelm Erobreren:

– Jeg er målløs over, at de har valgt det fjols, og at der efter 1000 år endnu ikke er kommet skik på den angel-saksiske rotterede, men så må jeg bare af sted igen og tvinge dem til fornuft, sukker Vilhelm.

Heller ikke sejrherren i den engelske borgerkrig, Oliver Cromwell, er begejstret over udsigten til endnu en britisk borgerkrig. Han melder sig dog klar til at tage en tørn mere og lover at give Johnson samme rundbarbering som Charles 1.

Vi forsøger os igen hos Winston Churchill, men sekretæren meddeler os, at Sir Winston sidder med den anden af frokostens to flasker champagne ledsaget af østers. Hun beder os ringe igen efter klokken tre, når han har fået sin halve flaske cognac.

Churchill må have en flaske cognac mere

I mellemtiden kommer vi igennem til Det Forenede Kongeriges royale kredse, hvor der blandt monarkerne er større tilfredshed med Boris Johnson, som ny beboer i Downing Street 10.

Dronning Boudicca bakker fuldt op om Johnson som manden, der kan smide romerne ud. Ethelred den Rådvilde tror på, at Johnson kan sikre England et vikingefrit Brexit, mens Victoria 1. fnisende siger, at hun er ganske fornøjet.

Også Georg 3. er begejstret for Toryernes valg af en leder, der er lige så bindegal som ham selv og tilmed har så grimt hår, at enhver Whigg må korse sig.

– Mr. Boris Johnson er den rette til posten som vores First Lord of the Treasury. Vi er overbeviste om, at han kan sætte skik på oprørerne i kolonierne (Amerika, red.). De lytter jo gerne til kvabsede mænd med rødblondt hentehår og grimme slips, siger Georg 3.

Langt om længe kommer Satyren igennem til Winston Churchill. Han beder os holde forbindelsen, mens han drikker ud og lægger cigaren. Efter et kvartes venten er han klar med sin vurdering, og han gør det kort:

– Aldrig har jeg haft så lidt at takke så mange fjolser for, siger Churchill, og beklager, at han må lægge på, men han behøver endnu en flaske cognac til at komme sig over det galehus, Storbritannien har udviklet sig til.

Foto: Andrew Parsons.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Historien reagerer blandet på Boris Johnson som ny leder af Storbritannien"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*