Stenalderveganere vil døbe jægerstenalderen om til plantestenalderen 4.92/5 (13)

Ord skaber virkelighed. Derfor vil stenalderveganere omdøbe jægerstenalderen til plantestenalderen. Det sker i protest mod stigmatisering og forherligelse af drab på dyr.

– Som stenalderveganer tager jeg skarpt afstand fra jægere, fiskere og skaldyrssamlere. Derfor finder jeg mig heller ikke i at blive kaldt for jæger-samler. Jeg vil ikke stigmatiseres af den subsistensnormative stereotyp, som jægerstenalderen udgør.

Det siger Ranunkel Bregnerod. Han er talsperson for Paleolithics against Inhumane Treatment of Animals (PITA). Det er en organisation, der samler stadigt flere stenaldermennesker, som vælger at leve vegansk.

– Ord skaber virkelighed. Når vi får prædikatet jæger-samlere, så anerkendes vi ikke som ligeværdige aktører i diskursen, som derfor bliver artsdiskriminerende. Alle levende skabninger har ret til respekt, og det er kannibalisme at spise dyr, siger talsmanden for PITA.

PITA arbejder for at udrydde alle udtryk, der normaliserer jagt og diskriminerer dyr. Ranunkel Bregnerod sammenligner det med racisme, og ifølge PITA er det lige så slemt at kalde et vildsvin for en lækker steg som at kalde en neandertaler for dum og primitiv.

De er en samling hysteriske drøvtyggere, som kæmper forgæves mod evolutionen og fremtidens nødvendige klassifikation af  menneskets udviklingstrin

PITA foreslår derfor, at begrebet jægerstenalderen erstattes med plantestenalderen.

– Alle som en indtager vi planteføde, mens det er langt fra alle, der myrder dyr og fisk for at frådse i deres kød, forklarer Ranunkel Bregnerod. Han ser også gerne, at personnavne, der udtrykker hadtale mod dyr, forbydes.

Hysteriske drøvtyggere

Hos det store flertal af jagende og fiskende stenaldermennesker er der ingen forståelse for veganernes fortørnelse.

Formand for Palæolitisk Jæger Forbund, Stærke Bjørnedræber, har meget lidt til overs for stenalderveganernes idéer. Han mener, det kommer af at æde strandkål og for mange vandkastanjer.

– De er en samling hysteriske drøvtyggere, som kæmper forgæves mod evolutionen og fremtidens nødvendige klassifikation af  menneskets udviklingstrin, siger Stærke Bjørnedræber.

Han nægter også at skifte navn til Inkluderende Bamsebjørn.

Holder dyr i koncentrationslejre

Stærke Bjørnedræber påpeger, at dyrene jo lever et godt liv i frihed, inden de ender på grillspyddet og som skindtøj på kroppen. Desuden er reglerne for jagt aftalt med Altings Store Moder allerede ved verdens begyndelse, og dyrenes sjæle sættes fri og vender tilbage.

Det er PITA-talsmanden enig i, men han frygter, at mennesket på et tidspunkt vil holde op med at jage og i stedet holde dyr i fangeskab.

Det er lige så åndsvagt som, hvis linsegnaskerne begynder at dyrke deres tørrede græsfrø og tæmme guleroden

– De siger, at det allerede sker. Nede i Mellemøsten holder de kvæg, får og geder indespærret i koncentrationslejre for at stjæle dyrebørnenes mælk og behandle dem sexistisk ved at klippe dem nøgne og til sidst dræbe dem, siger Ranunkel Bregnerod med gråd i stemmen.

Det afviser Stærke Bjørnedræber vil ske.

– Mennesket har altid jaget, og det vil mennesket altid gøre. At holde dyr i fangeskab er langt mere besværligt end at lade dem gå frit omkring og nakke en ind imellem. Det er lige så åndsvagt som, hvis linsegnaskerne begynder at dyrke deres tørrede græsfrø og tæmme guleroden for at plante den i lange, lige rækker, siger Stærke Bjørnedræber, mens han griner højlydt.

Foto: Carsten ten Brink, Flickr.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Stenalderveganere vil døbe jægerstenalderen om til plantestenalderen"

 1. Carsten Madsen | 23. juli 2019 ved 8:47 | Svar

  Satiriske Satyr, du er et pokkers godt indspark, og jeg får gentagne gange samme befriende følelse, som det snart hedengangne amerikanske magasin Mad gav mig, dengang i forrige årtusinde, hvor ens hår var mangfoldigt og brunt. Nu er det pletvis gråt…altså pletvis OG gråt.
  Lidet kan de interviewede personer vide, at de ikke kun fik ret, men at diskussionen først vil stoppe, når vi er blevet alt for mange, og vi af nød har spist hinanden. I den forbindelse vil jeg spå en forudseende kogebogsforfatter en kæmpesucces, ved allerede nu at starte på en titel a’la “Få din nabo ind til middag”, “Kom ind under huden på dine nærmeste” eller noget i den boldgade.
  Endnu engang tak for grinet??

  • Papposilenos | 23. juli 2019 ved 18:34 | Svar

   Vi takker for roserne og sammenligningen med MAD. Vi vil dog fraråde en kannibalistisk kogebog, da det ikke er at betragte som let fordøjelig læsning.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*