Stenalderveganere vil døbe jægerstenalderen om til plantestenalderen 4.86/5 (7)

Ord skaber virkelighed. Derfor vil stenalderveganere omdøbe jægerstenalderen til plantestenalderen. Det sker i protest mod stigmatisering og forherligelse af drab på dyr.

– Som stenalderveganer tager jeg skarpt afstand fra jægere, fiskere og skaldyrssamlere. Derfor finder jeg mig heller ikke i at blive kaldt for jæger-samler. Jeg vil ikke stigmatiseres af den subsistensnormative stereotyp, som jægerstenalderen udgør.

Det siger Ranunkel Bregnerod. Han er talsperson for Paleolithics against Inhumane Treatment of Animals (PITA). Det er en organisation, der samler stadigt flere stenaldermennesker, som vælger at leve vegansk.

– Ord skaber virkelighed. Når vi får prædikatet jæger-samlere, så anerkendes vi ikke som ligeværdige aktører i diskursen, som derfor bliver artsdiskriminerende. Alle levende skabninger har ret til respekt, og det er kannibalisme at spise dyr, siger talsmanden for PITA.

PITA arbejder for at udrydde alle udtryk, der normaliserer jagt og diskriminerer dyr. Ranunkel Bregnerod sammenligner det med racisme, og ifølge PITA er det lige så slemt at kalde et vildsvin for en lækker steg som at kalde en neandertaler for dum og primitiv.

De er en samling hysteriske drøvtyggere, som kæmper forgæves mod evolutionen og fremtidens nødvendige klassifikation af  menneskets udviklingstrin

PITA foreslår derfor, at begrebet jægerstenalderen erstattes med plantestenalderen.

– Alle som en indtager vi planteføde, mens det er langt fra alle, der myrder dyr og fisk for at frådse i deres kød, forklarer Ranunkel Bregnerod. Han ser også gerne, at personnavne, der udtrykker hadtale mod dyr, forbydes.

Hysteriske drøvtyggere

Hos det store flertal af jagende og fiskende stenaldermennesker er der ingen forståelse for veganernes fortørnelse.

Formand for Palæolitisk Jæger Forbund, Stærke Bjørnedræber, har meget lidt til overs for stenalderveganernes idéer. Han mener, det kommer af at æde strandkål og for mange vandkastanjer.

– De er en samling hysteriske drøvtyggere, som kæmper forgæves mod evolutionen og fremtidens nødvendige klassifikation af  menneskets udviklingstrin, siger Stærke Bjørnedræber.

Han nægter også at skifte navn til Inkluderende Bamsebjørn.

Holder dyr i koncentrationslejre

Stærke Bjørnedræber påpeger, at dyrene jo lever et godt liv i frihed, inden de ender på grillspyddet og som skindtøj på kroppen. Desuden er reglerne for jagt aftalt med Altings Store Moder allerede ved verdens begyndelse, og dyrenes sjæle sættes fri og vender tilbage.

Det er PITA-talsmanden enig i, men han frygter, at mennesket på et tidspunkt vil holde op med at jage og i stedet holde dyr i fangeskab.

Det er lige så åndsvagt som, hvis linsegnaskerne begynder at dyrke deres tørrede græsfrø og tæmme guleroden

– De siger, at det allerede sker. Nede i Mellemøsten holder de kvæg, får og geder indespærret i koncentrationslejre for at stjæle dyrebørnenes mælk og behandle dem sexistisk ved at klippe dem nøgne og til sidst dræbe dem, siger Ranunkel Bregnerod med gråd i stemmen.

Det afviser Stærke Bjørnedræber vil ske.

– Mennesket har altid jaget, og det vil mennesket altid gøre. At holde dyr i fangeskab er langt mere besværligt end at lade dem gå frit omkring og nakke en ind imellem. Det er lige så åndsvagt som, hvis linsegnaskerne begynder at dyrke deres tørrede græsfrø og tæmme guleroden for at plante den i lange, lige rækker, siger Stærke Bjørnedræber, mens han griner højlydt.

Foto: Carsten ten Brink, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Stenalderveganere vil døbe jægerstenalderen om til plantestenalderen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*