Brad Pitt: Ja, jeg er Moesgaards stenaldermand 4.91/5 (11)

Siden Moesgaard Museum genåbnede i nye rammer har rygterne svirret. Nu kan Satyren afsløre, at det er Brad Pitt, som publikum møder i stenalderudstillingen.

Har du også undret dig, når du besøger Moesgaard Museums stenalderudstilling. Har du også tænkt: ”Sig mig lige, ligner den stenaldermand ikke Brad Pitt på en prik?” Du har måske slået det hen som en tilfældighed; eller du og sin ledsager er blevet enige om, at så kommercielt tænker intet museum.

Alligevel har tvivlen naget. Du har grublet og ligget søvnløs. Du har været tæt på at sygemelde dig, men en terapeut fik dig afklaret. Du har forliget dig med, at du lider af en kendisbinding. Det er helt normalt for mennesker, der lever et fremmedgjort og uinteressant liv.

Men du tog ikke fejl. Det er virkelig Brad Pitt!

Emotionelle relationer mellem mænd

I et sensationelt interview med Satyren indrømmer Brad Pitt, at det er ham, der er forlægget til Moesgaards stenaldermand.

– Ja, det er mig, lyder det lidt forsagt fra verdensstjernen, da vi møder ham i eksklusive rammer hos en kendt filmproducer i Malibou Beach i Californien.

Den ekspressionistiske film leger med maskulin identitet, virile urinstinker og skildrer emotionelle relationer mellem ældre og yngre mænd i en grænsesøgende og eksperimenterende krigerkaste

Brad Pitt forklarer, at billederne oprindelig er promotionfotos for filmen Gangs of Rock, der på grund af meget eksplicitte scener kun blev vist i udvalgte specialbiografer i Bangkok og San Fransisco.

Filmen er skabt af den hollandske instruktør Art Lummers. Den ekspressionistiske film leger med maskulin identitet, virile urinstinker og skildrer emotionelle relationer mellem ældre og yngre mænd i en grænsesøgende og eksperimenterende krigerkaste, som lever isoleret i et primitivt stenaldersamfund engang i Europas forhistorie.

Det er en kunstfilm

Brad Pitt fortæller at det var hans datidige mentor Steven Seagal, som skaffede ham rollen.

– Steve spurgte, om jeg var interesseret i en rolle, hvor jeg skulle svinge køllen, og da det var ham, der spurgte, så forventede jeg en actionrolle; bevares i en B-film, men det var, hvad min karriere trængte til på det tidspunkt, siger Brad Pitt og tilføjer:

Jeg på en måde stolt af min præstation, og jeg insisterer på, at filmen omtales som en kunstflim

– Det skal ikke lyde som nogen undskyldning. Jeg står ved mine tidlige film, også selv om det ikke lige var den form for action, jeg havde forestillet mig, men forstå mig ret. Jeg var ung, jeg var uerfaren og havde brug for pengene. Hvis man tænker på, hvad Sylvester Stallone måtte indspille, inden han slog igennem, så er jeg på en måde stolt af min præstation, og jeg insisterer på, at filmen omtales som en kunstflim.

Brad Pitt tilføjer, at han troede, filmen var glemt. Han var ikke var klar over, at en kunstner havde fundet ham blandt nogle billige stock photos og brugt ham som forlæg til Moesgaards udstilling.

Illustration: Tom Björklund. Gengivet med tilladelse fra kunstneren.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Brad Pitt: Ja, jeg er Moesgaards stenaldermand"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*