Alberti stiller op for Partiet Klaus Riskær Pedersen 4.69/5 (13)

Fra tugthuskandidat til folketingskandidat. Danmarks bedrageridømte justitsminister Peter Adler Alberti gør politisk comeback i Partiet Klaus Riskær Pedersen.

Efter et århundredes politisk tavshed er den bedrageridømte tidligere justitsminister Peter Adler Alberti på vej tilbage i dansk politik.

Dommen fik Alberti  i 1910 for at bedrage staten og Den Sjællandske Bondestands Sparekasse for knap 15 millioner kroner. Det svarer til over en milliard i nutidskroner. Penge, han tabte på sydafrikanske guldminer og et fejlslagent smøreksporteventyr.

Alberti har valgt at stille op til Folketinget for Partiet Klaus Riskær Pedersen, hvor partiformanden jubler og hilser den erfarne bedrager velkommen. Da Riskær hørte, at Alberti pønsede på at vende tilbage, fyrede han omgående sin kandidat i Østjyllands Storkreds og gjorde Alberti til partiets næstformand.

Venstre er stærkt besat af folk af min kaliber og med mine kvalifikationer. Med en statsminister som Lars Løkke Rasmussen, er der intet jeg kan tilføre

–  Med en dom på otte års fængsel for underslæb har han præcis den erfaring, jeg leder efter, og vi matcher hinanden perfekt. Som tidligere justitsminister har Alberti haft snablen nede i statskassen de helt rigtige steder. Han bliver min garant for, at jeg kan rage til … øh, opfylde mine politiske ambitioner og gøre en forskel for Danmark, siger Klaus Riskær Pedersen.

Bærer stadig hætte

Satyren møder Alberti over en fadøl i Rådhuskælderen. Han vælger trods maskeringsforbuddet fortsat at skjule sit ansigt med den hætte, han bar i Horsens Statsfængsel. Han fortæller, mens han sipper øl gennem et sugerør, at han nu har udstået sin straf og er klar til en ny tørn i dansk politik.

Han vedstår, at han er Venstremand helt ind i knoglerne, men han stiller alligevel op for Riskær.

Selv om han er en bedaget herre, så har han en chance, men det kræver, og lyt nu godt efter, at tilstrækkeligt mange vælgere stemmer på ham, påpeger Michael Kristiansen

–  Venstre er stærkt besat af folk af min kaliber og med mine kvalifikationer. Med en statsminister som Lars Løkke Rasmussen, er der intet jeg kan tilføre, som han ikke selv mestrer lige så godt, siger Alberti, der kalder det for en genistreg, at Løkke fik partiet til at betale hans underbukser.

Derfor faldt valget på Partiet Klaus Riskær Pedersen.

– Klaus Riskær er en nydelig mand i sin bedste alder, der ligesom jeg har været uheldig. Jeg gled i smørret, han snublede i osten og et par andre bagateller, som vi ikke skal bore mere i. Vi vil helt sikkert berige både os selv og politikken på Christiansborg, som jeg glæder mig til at se. Det stod halvfærdigt, da jeg røg i brummen, buldrer Alberti gemytligt bag hætten.

Kommentatorer: Vælgerne bestemmer

Satyren har spurgt Danmarks dynamiske kommentatorduo, Mogensen og Kristiansen, om Peter Adler Alberti kommer i Folketinget.

– Selv om han er en bedaget herre, så har han en chance, men det kræver, og lyt nu godt efter, at tilstrækkeligt mange vælgere stemmer på ham, påpeger Michael Kristiansen.

Peter Mogensen giver ham helt ret.

– Stemmer vælgerne ikke på Alberti, så kommer han helt sikkert ikke ind. Får han stemmer nok, og kommer partiet over spærregrænsen, så kommer han i Folketinget, men hvis for mange stemmer på ham i stedet for på Klaus Riskær, så kommer Riskær måske ikke ind at sidde, siger Peter Mogensen.

De er begge enige om, at det er meget kompliceret, men overbeviste om, at vi ved det om få uger.

Foto: Rigsarkivet.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Alberti stiller op for Partiet Klaus Riskær Pedersen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*