Fladjordstilhængere og antivaxere havde nær forhindret Den Russiske Revolution 4.89/5 (9)

Antivaxere, fladjordstilhængere og klimaaktivister i tætpakket kaos foran Vinterpaladset var tæt på at spolere bolsjevikkernes revolution.

– Alle stod som sild i en tønde. Ingen respekterede deres anviste pladser. Det var kropumuligt at komme til, og presset fra masserne var så voldsomt, at folk kom alvorligt til skade, siger Vladimir Lenin, som nær aldrig fik gennemført proletariatets succesfulde magtovertagelse i Rusland.

Hans kritik retter sig mod de kaotiske forhold foran Vinterpaladset i Sankt Petersborg i dagene forud for bolsjevikkernes revolution.

Han beretter harmdirrende, hvordan uorganiserede antivaxere, fladjordstilhængere, klimaaktivister, teosoffer, feminister, dyrerettighedsaktivister, pelsmodstandere, veganere, globalister, antiglobalister, (forkortet af red.) spærrede alt og stod i vejen for revolutionens tropper.

Lenin fortæller, hvordan topløse pelsmodstandere afledte de revolutionæres opmærksomhed, mens jonglerende fjolser på stylter væltede ind over dem og store bannere forhindrede visuel kommunikation.

– Jeg var på nippet til at aflyse revolutionen. Mine folk var på nervesammenbruddets rand af konstante larmedemoer og den enerverende stank af pitabrød med falafel og kakofonien af hysteriske, chantende kvinder, raser Lenin.

Okay boomer

Han retter en sønderlemmende kritik af myndighederne, som svigtede deres ansvar. De nølede med at opretholde den nødvendige orden, så totalt ligegyldige sager stillede sig i vejen for opfyldelsen af massernes sande ønsker.

I et sidste forgæves forsøg prøvede Lenin at tale de mange demonstranter til orden.

– Jeg beordrede Trotskij til at få situationen under kontrol og forklare folk revolutionens nødvendighed, men han mødte ingen forståelse. Han blev afvist med bemærkninger som ”okay boomer” og bedt om at få styr på sine privilegier i stedet for at sprede alternative fakta og pådutte folk falsk bevidsthed, siger Lenin.

Han afviser ikke, at fiaskoen engang kan få konsekvenser for Trotskij.

Vådeskud fra Krydser

Heldigvis for Lenin affyrede en fummelfingret søkadet et vådeskud fra en kanon ombord på Krydseren Aurora, som lå for anker i Sankt Petersborg. Der var heldigvis tale om løst krudt, men effekten på folkemængden var voldsom.

Folk løb skrigende bort. I løbet af kort tid opløste demonstrationerne sig selv, og bolsjevikkerne kunne indtage Vinterpaladset og gennemføre revolutionen som planlagt.

Alligevel giver begivenhederne anledning til refleksion i den bolsjevikiske ledelse.

– Det her får konsekvenser for, hvad vi fremover tillader af demonstrationer og tåbelige mærkesager i Sovjetunionen, siger en determineret Lenin.

Foto: Ukendt fotograf.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Fladjordstilhængere og antivaxere havde nær forhindret Den Russiske Revolution"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*