Leif den Lykkelige satte fod på Månen 1000 år før Armstrong 4.44/5 (27)

Neil Armstrong var ikke det første menneske på Månen. Vikingen Leif den Lykkelige var der 1000 år tidligere og gav Månen navnet Mjødland.

Det første menneske på Månen var ikke Neil Armstrong. Det viser sig, at vikingen Leif den Lykkelige var der næsten 1000 år før Eagle One landede i Stilhedens Hav, og Armstrong satte fod på Månen.

Leif den Lykkelige forklarer, at det ikke var planlagt at besøge Månen, men på et togt til Vinland, som han havde opdaget få år forinden, røg hans to skibe ind i et voldsomt uvejr.

– Vores skibe var tungt lastet med jern, uld og andre forsyninger til bygden i Vinland, da vi blev omsluttet af en tåge tættere end Odins skæg efterfulgt af en voldsom orkan, fortæller Leif den Lykkelige.

Lille skridt for en viking

Længe kæmpede mandskabet med at holde knarrerne flydende, og netop som de troede, de havde klaret den, ramtes skibene af en voldsom brodsø, der sendte dem langt ud af kurs.

– Det var ingen almindelig bølge, forklarer Leif, det var et slag af Midgårdsormens hale, som ramte os. Det er et under, at skibene holdt.

Da stormen stilnede af, opdagede vikingerne, at de var landet et nyt og ukendt sted.

Mændene var slået af rædsel. For at berolige dem sprang Leif som den første i land, blot for at få sig en forskrækkelse. Han satte af fra rælingen, men i stedet for at blive stående, da han ramte overfladen, fløj han højt op i luften og svævede mange alen, inden han landede igen.

– Det var et lille skridt for en viking, men det endte som et gigantisk spring for mig. Mændene var færdige af grin, og det indgød dem mod, siger Leif den Lykkelige.

Døbte landet Mjødland

De gæve vikinger udforskede det nyopdagede land, men hurtigt stod det klart, at de var endt i en stendød ørken.

– Alt var stille som graven. Der var ikke vand at se, så langt øjet rakte. Ingen vind rørte sig, og det var næsten umuligt for os at trække vejret, siger Leif den Lykkelige og fortsætter:

– Jeg valgte derfor at kalde landet for Mjødland, ellers bliver det jo umuligt at lokke bosættere til dette hul i Udgård, nu hvor både Vinland og Grønland er brugt til at oversælge trøstesløse steder i de nordlige have.

Reddet af Thors hammer

Efter nogle uger slap forsyningerne op. Situationen var kritisk. Leif og hans mænd valgte derfor at blote og bede Thor om hjælp.

Den kom en nat, mens alle sov. En kæmpestor lysende kugle kom flyvende som et lyn og slog ned tæt ved det ene skib, hvor vikingerne havde samlet sig, og med stor fart blev skibet slynget af sted i retning af Vinland.

– Thor havde kastet sin hammer, som ramte og sendte os alle hjem igen. Den eneste vi manglede var Toste Ulkefjæs, som holdt vagt ved det andet skib, som ikke kom med fra Mjødland, fortæller Leif den Lykkelige.

Da han så Apollo 11 missionens optagelser fra Månen, gik det op for ham, hvor de var landet, og Leif den Lykkelige synes, det er urimeligt, at han ikke blev anerkendt som den første mand på Månen.

– Den nidding til Columbus stjal vores hæder for opdagelsen af Vinland, og nu vil en ræte, som kalder sig Stærk Arm rane æren for, at vi opdagede Månen. Må Hate æde hans arm, som Fenrisulven åd Tyrs, siger en vred Leif den Lykkelige, som vil stævne NASA på næste ting. 

Mash-up: Mester Ictum

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Leif den Lykkelige satte fod på Månen 1000 år før Armstrong"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*