Mette Frederiksen tvangsfjerner alle danmarkshistoriens udsatte børn 4.85/5 (13)

Forsømte og udsatte børn hører ikke hjemme i danmarkshistorien. Derfor sørger Statsministeren for, at de tvangsfjernes og bortadopteres.

En bølge af tvangsfjernelser, anbringelser og bortadoptioner ruller hen over danmarkshistorien, efter det er gået op for statsminister Mette Frederiksen (S), at udsatte børn ikke kun hører nutiden til.

Mette Frederiksen forklarer over for Satyren, at da hun læste H.C. Andersens eventyr om den lille pige med svovlstikkerne, gik det op for hende, at børn også blev misrøgtet i gamle dage.

– Det ramte som et chok og skar i hjertet at læse om den stakkels udsatte lille pige. Senere erfarede jeg, at H.C. Andersen selv var søn af en alkoholiseret skomager i Odense, og han i sit eventyr reproducerer sin egen negative sociale arv, siger Mette Frederiksen og fortsætter:

– Som børnenes statsminister kan jeg ikke stiltiende se på, at børn i gamle dage var udsat for svigt og overgreb, måtte gå sultne i seng og aldrig få en uddannelse. Derfor iværksætter regeringen en historisk indsats for at sikre historiens børn en tryg og kærlig barndom.

Fabrikker og fæstegårde ryddet

Myndighederne har derfor i årets første dage tvangsfjernet flere tusinde børn fra Københavns osende fabrikker og usle baggårdshuse i byens lejekaserner. Over alt på landets fæstegårde er børn af bønder og landarbejdere fjernet med magt fra deres forældre.

– Jeg kan ikke tolerere og forsvare børnearbejde. Ingen børn skal arbejde i jernstøberier. Ingen børn skal samle kul langs jernbanen. Og ingen børn skal vogte gæs og drive får på heden for blot at komme hjem til forældre, som slår dem og drikker daglønnen op i brændevin, og det er ingen undskyldning, at de selv får tæv af ridefogeden og sjakbajsen, siger Mette Frederiksen.

Børnene er nu anbragt på Brøndby Stadion, som er omdannet til midlertidigt vajsenhus.

Christian 7.’s børn tvangsfjernet

Heller ikke samfundets top går ram forbi. I går mødte en sagsbehandler fra Københavns Kommune op sammen med to betjente for at afhente Hans Majestæt Christian 7.’s børn kronprins Frederik og prinsesse Louise Augusta, da den sindssyge konge vurderes at være uegnet som forælder.

Mette Frederiksen har også bedt sin guvernør på De Vestindiske Øer om at tvangsfjerne alle børn af sorte slaver, og det kom til hjerteskærende scener, da garnisonens soldater førte slavernes børn bort.

– Børn skal ikke vokse op som slaver. Hvis deres forældre ikke forstår det, så er der ingen anden vej end at bortadoptere børnene, også selv om forældrene græder som pisket, siger Mette Frederiksen.

Og ministeren er stålfast. Hun vil altid stå på børnenes side. Også når det gælder hendes egne. De bliver derfor tvangsfjernet i næste uge. Det sker, så hun kan bruge mere tid på at tvangsfjerne andre børn samt i solidarisk erkendelse af, at hun som børnenes statsminister ikke skal fremstå privilegeret.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mette Frederiksen tvangsfjerner alle danmarkshistoriens udsatte børn"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*