Kejser Caligula: Jeg er en krænker, men jeg bliver 4.59/5 (17)

Roms kejser Caligula undskylder, at han har krænket kvinder, og han beklager at have skåret sin egen søns foster ud af sin søsters liv. Han nægter at gå af som kejser.

– Jeg er utrolig ked af, at jeg har krænket og sexchikaneret utallige kvinder på Forum, i Senatet og under orgier. Det vil jeg gerne undskylde, sagde Kejser Caligula til offentligheden efter et langvarigt krisemøde i Senatet.

Han havde selv indkaldt til mødet med kun et punkt på dagsordenen: Kejserens eskapader som seriekrænker.

Caligula anklages for at have befamlet og gramset på utallige kvinder gennem sine år i romersk politik. Han har blandt andet slikket en kvinde i øret under Saturnalierne og taget en gravid kronikør på låret med ordene, at han blev så opstemt af gravide kvinder.

Frank Jensen åbnede mine øjne

Senatet udtrykte ved håndsoprækning stor opbakning til, at Caligula fortsætter som kejser. Han ser nu sig selv som manden, der skal gøre op med en beskæmmende krænkerkultur i Roms politiske kredse.

– Jeg har begået fejl, men jeg har lært af dem. Hvis vi tillader et politisk system, hvor fejl ikke tilgives, så er det kun Cæsars hustru, som i sidste ende kan sidde i Senatet og være Roms øverste leder. Jeg har været en del af problemet. Derfor er jeg også den rette til at være en del af løsningen, sagde Caligula.

Om årsagen til sin krænkende adfærd oplyste en tydeligt presset Caligula, at han var under indflydelse af en syg machokultur, men Københavns forhenværende overborgmester Frank Jensen blev hans eye opener.

– Jeg har altid opfattet mig selv som feminist. Det var først, da Frank Jensen stod frem og angrede sin adfærd som krænker, at jeg begyndte at reflektere over, at jeg også selv var en af de slemme fyre.

Caligula har nu bedt advokatfirmaet Cicero & Filius om en uvildig advokatundersøgelse af de mange anklager om sexchikane. Kejseren ville ikke afvise, at der kommer nye krænkelser frem, men han sværger, at alle kvinder trygt kan fortælle Cicero om deres oplevelser.

Led af guddommelige vrangforestillinger

Efterfølgende svarede Caligula angrende og med tydelig ubehag på offentlighedens spørgsmål. Især gik Gajus Suetonius fra mediet Videre et Audire til stålet.

Han spurgte ind til nogle grænseoverskridende krænkelser, hvor Caligula skar sin egen søns foster ud af sin søsters livmoder efter et incestuøst forhold.

Kejseren lagde sig fladt ned:

– Det beklager jeg. Det var en fejl. Jeg led af vrangforestillinger om min egen guddommelighed, svarede en tydeligt rystet Caligula.

Caligula har dog ikke tænkt sig at følge Frank Jensens eksempel og gå af. Han agter at fortsætte som Roms kejser med Senatets opbakning. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Prætoriandergardens præfekt om hans syn på Kejserens fremtid.

Foto: Wikimedia.

Vurder denne artikel

2 Kommentarer på "Kejser Caligula: Jeg er en krænker, men jeg bliver"

  1. Ved et tilfælde ramlede jeg ind i “Satyren” og takker både Jupiter og Odin for dette held. Sammenstødet var foranlediget af, at jeg goklede kejser Caligula for at checke op på hans meriter, da jeg i flere år (bemærk: “i flere år”) har opfattet den forhåbentligt snarligt detroniserede kejser Donald d. I af Washington D.C. som noget af det sjoveste, der er hændt i verdenshistorien siden – netop – kejser Caligula, selv om der igennem tiderne har været rigeligt mange kandidater, der har kunnet gøre Trumpen rangen stridig.
    Kunne “Satyrens” skrivende satyricus afkræfte eller bekræfte forlydender om, hvorvidt den forhåbentligt snarligt detroniserede kejser af Washington D.C. påtænker at indgå i et samarbejde om et delt imperatorskab med kollega Caligula, ifald Don Donalds ihærdige bestræbelser på at kuppe det just overståede valg, – hvis en reel stemmeoptælling skulle komme på tværs af hans fortsatte imperatorskab, – bliver forpurret.
    Jeg imødeser et fremtidigt, fornøjet bekendtskab med “Satyren”, et organ som desværre var mig totalt ubekendt, men nu ej længere.
    På forhånd tak.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*