Mødes af skarp kritik: Nyt realityshow vil genskabe Valhal 5/5 (14)

Det nyeste skud på rækken af realityserier vil genskabe Valhalla og frister med både en stor gevinst i guld og en nat med Freja selv.

– Det bliver bogstaveligt talt som at være i himlen. Det her er præcis det, som de fleste vikinger i virkeligheden drømte om.

Sådan siger Kenneth Braunswiger fra produktionsselskabet 7Glas, der står bag den nye realityserie Valhalla, der sendes på Kanal 4 til foråret.

I konceptet skal en række veteraner fra henholdsvis hæren, flåden og politiet deltage i skarpe våbenlege hele dagen, mens de om natten skal drikke, feste og ikke mindst fornøje sig med et helt hold af glædespiger, som tv-holdet har hyret til programmet.

Alt vil ske for rullende kameraer, og det handler ikke kun om at skabe underholdning, men også at formidle centrale elementer i vikingernes verdensbillede, fastslår producenten.

– Vikingerne er blevet mødt med stor skepsis fra rigtig mange mennesker igennem tiden, fordi man ikke rigtig forstår glæderne ved Valhal. På den måde er det historieformidling til unge mennesker, som folkeskolerne aldrig har formået at formidle demhverken i Danmark eller i udlandet, siger Kenneth Braunswiger, og understreger, at det udenlandske mediemarked også er årsagen til, at programmet har valgt den engelske version af navnet Valhal i sin titel, Valhalla.

Valhal voldsomt kritiseret

I konceptet vil der indgå våbenlege som kamp med skarpe sværd, økser og spyd. Om aftenen vil der blive serveret store mængder gede- og grisekød og drukket mjød og vin i store mængder. Slutgevinsten er en skat på 600 gram guldsmykker i nordisk stil og en nat med selveste Freja.

Programmet er dog blevet mødt med hård kritik fra flere kanter, fordi deltagere rent faktisk kommer alvorligt til skade både under våbenlegene og i flere slagsmål, der opstår under nattens fester. Blandt disse er selve åbningssekvensen til programmet, hvor deltagerne tilsyneladende gennemgår en fingeret, men voldsom død, der er deres adgangsbillet til Valhal.

Desuden kritiseres programmet, fordi produktionsselskabet har ansat et større hold prostituerede til at forkæle de udelukkende mandlige deltagere i programmet. Selve hovedgevinsten er en nat med den 22-årige danske luksusprostituerede Freja Pleasure-Sweet, der har gjort en stor karriere i en række mellemøstlige stater.

Stor autenticitet

Kenneth Braunswiger er dog uforstående for kritikken.

– Deltagerne er krigere. De er alle flotte. De er veltrænede, tatoverede og langskæggede mænd, for det er langt de fleste af vores veteraner. Og ja, vi har hyret valkyrier til at forkæle dem lidt i nattetimerne, men fortjener vores veteraner da ikke det bedste, spørger han retorisk.

Han understreger, at kulturformidling er en vigtig del af konceptets formål. Man har således gjort sig umage med at vælge våben, der ser historisk korrekte ud, og selv guldsmykkerne i hovedgevinsten er udformet i Borrestil.

Søger kvindelige deltagere

Programmet er forud for premieren næsten færdigproduceret. Derfor kan Kenneth Braunswiger allerede nu fastslå, at ingen får alvorlige fysiske mén af deres medvirken i programmet.

– Det viste sig, at mens de fleste deltagere er gode til at hele deres sår, så blev flere i stedet ramt af bitestikelbetændelse, der er en alvorlig bivirkning til klamydia. Det har for mange været en mere brutal og smertefuld oplevelse end at blive ramt frontalt af en tohåndsøkse, siger Kenneth Braunswiger.

Han mener, at Valhalla er en nyskabelse i realitygenren og oplyser, at en ny sæson er under forberedelse. Her håber han, at finde kvindelige veteraner til showet. Han har dog ikke de store forhåbninger.

– Det er nok de færreste kvinder, der gider stille op til at lege med skarpe sværd eller høre på de fulde tosser bralre op hele natten. Men godt tv, det er det, siger han.

Foto: Jakub T. Jankiewicz, Wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Mødes af skarp kritik: Nyt realityshow vil genskabe Valhal"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*