Italiensk politi efterforsker neandertalerskeletter fundet i grotte som verdens ældste mafiaopgør 4.76/5 (21)

Det italienske paramilitære politi Carabinieri har stormet en arkæologisk udgravning i det centrale Italien. Neandertalskeletter sættes i forbindelse med mafiaopgør om markedet for mammutelfenben og pulveriseret brun okker.

– Vi har mistanke om, at dette er arnestedet for en grufuld forbrydelse med forbindelse til organiseret kriminalitet. Derfor er vi efter forfatningen tvunget til at handle, siger Generale di Divsione, Ariete Da Gennaro, på et pressemøde i går.

Aktionen er blevet gennemført i en grotte ved byen Guattari, hvor der for nylig blev fundet de jordiske rester af 11 neandertalere, der alle bærer tegn på en blodig nedslagtning. Enkelte viser endda tegn på at have fået skåret kropsdele af deres krop efter deres død.

Tre arkæologer og et pizzabud blev anholdt ved aktionen og sigtet for at ødelægge beviser på et gerningssted under dække af en videnskabelig undersøgelse.

Skamferede skeletter

Mens arkæologerne har tolket mærker på knoglerne som tegn på kannibalisme, så mener Carabinieri at se tydelige mafia-koder i skamferingen af ligene.

– Vi ser hvert år massakrer som denne. Her i Italien er der ingen forældelsesfrist for drab, og vi er nødt til at udforske det nærmere. Det giver os samtidig mulighed for at datere de hidtil ældste spor efter organiseret kriminalitet i vores land, siger Ariete Da Gennaro.

Han oplyser, at politiet mistænker den kriminelle organisation Ndrangheta fra Calabrien for at stå bag drabene i grotten, der angiveligt blev gentaget efter samme mønster i en grotte i Calabrien så sent som forrige år.

– Denne efterforskning kan blive et gennembrud. Det er aldrig tidligere lykkedes at komme så tæt på kriminalitetens væsen som nu. Derfor har vi store forventninger til denne undersøgelse, siger Ariete Da Gennaro.

Illegal handel med mammutstødtænder

Drabene i grotten menes at være foregået for mindst 50.000 år siden. Dermed menes mafiaens historie nu også at kunne trækkes langt længere tilbage i historien end sammenbruddet af Napoleons rige, der ellers regnes som mafiaens grundlæggelsestidspunkt. 

Politiet har mistanke om, at opgøret skal sættes i forbindelse med det ulovlige marked for mammutstødtænder og illegal udvinding og smugling af flint til råstoffattige egne. Også strid mellem rivaliserende klaner om den lukrative handel med brun okker efterforskes som motiv.

– Det har altid handlet om den stærkestes magt og illegale forretninger. Det ser vi nu, og det har været virkelighed meget længe. Mafiaopgør med homo sapiens kan også være forklaringen på, at neandertalerne uddøde, siger Ariete Da Gennaro.

Satyren erfarer, at opgøret trækker tråde til Frankrig. Her har fransk politi nu til morgen ransaget flere grotter og abris.

Foto: AquilaGib, Wikimedia

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Italiensk politi efterforsker neandertalerskeletter fundet i grotte som verdens ældste mafiaopgør"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*