BREAKING! SKAT konfiskerer møntskat i slikbod 4.8/5 (15)

Under et kontrolbesøg af SKATs bland-selv-slik-taskforce, blev er der på Korsager Kræmmerked, lidt uden for Haribo, fundet en betydelig møntskat.

En enestånde møntskat er fundet takket være en årvågen lokal betjent, Ingolf Prühgel. Han assisterede SKATs bland-selv-slik-taskforce i en større razzia på Korsager Kræmmermarked.

Heldigvis havde betjent Prüghel fulgt godt med i pressen, da Viborg Museum for nyligt offentliggjorde en møntskat fundet af en detektorfører ved Stenmose nær Viborg.

Han genkendte derfor med det samme de små brunsorte skiver som middelalderlige mønter, skjult i et telt blandt kasser med slik.

Der var i boden opstillet et stort skilt, som annoncerede: ”Bland-Selv” og ”Friske Røgvarer”.

Under Ingolf Prüghels uddannelse på Politiskolen indgik et razzia-studiebesøg i Pusher Street på Christiania. Han genkendte straks budskabet på skiltet med ”Friske Røgvarer”. Det vækkede hans politiinstinkter.

De friske røgvarer var ganske vist friskrøgede fisk, men betjenten fandt noget vigtigere, den skjulte møntskat.

Piratos og dukatos

SKATs bland-selv-slik-taskforce fremsendte straks skatten til Sekretariatet for Danefæ på Nationalmuseet i København. Her blev den modtaget af museumsinspektør Steen Mark Steensen, som ses nedenfor, sammen med et udvalg af mønterne.

 – Vi er ærlig talt noget overraskede over at modtage denne her kasse, som helt sikkert stammer fra en sørøverskat. Den indeholder nemlig den kendte fribytter-møntfod piratos og dukatos, fortæller museumsinspektøren.

– Først vidste vi ikke, om vi skulle grine eller græde, men et job er jo et job, og selvom flere af kollegaerne mente, at de også skulle have fingrene i kassen, så påberåbte jeg mig først-til-fadet-retten.

Skulle smugles ud af landet

At den årvågne betjent Prühgel reddede en uvurderlig kulturskat fra at blive solgt bekræftes af, at yderligere mønter blev fundet i poser. Den påtrykte tekst på poserne er på flere sprog, hvilket indikerer, at der var planlagt videresalg til udenlandske møntsamlere.

Museumsinspektør Steen Mark Steensen har villigt stillet sin sommerferie til rådighed for at arbejde sig gennem det indleverede skattefund.

– Jeg tager den med i sommerhuset, sammen med min samling af Jumbo-bøger, et par kasser Jolly og så selvfølgelig lidt til at holde maven i ro, udtaler den altid muntre museumsmand.

Han byder Satyrens udsendte på en stærk lakrids og tilføjer:

– Det er jo en ordentlig bunke at skulle tygge sig igennem.

Den kvikke betjent Prüghgel kan se frem til en danefædusør, som helt sikkert kan finansiere nogle kasser Pinocchiokugler, lover Steen Mark Steensen.

Mashups: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "BREAKING! SKAT konfiskerer møntskat i slikbod"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*