Guldskat fra Jellingegnen ender i Vejles nye borgmesterkæde 4.54/5 (26)

Vejles borgmester skal frem over pynte sig med gammelt jernalderguld, når borgmesterkæden tages om halsen.

Da en amatørarkæolog for nylig ved landsbyen Vindelev nord for Jelling fandt over et kilo guldskiver fra jernalderen, satte det tanker i gang i hos Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V).

– Da jeg så arkæologerne stå med de store flotte guldstykker, tænke jeg, at der var potentiale til at pimpe min borgmesterkæde sygt meget op på en ungdommelig gangsta-agtig måde, siger Jens Ejner Christensen til Satyren.

– Det er lige det, der skal få de unge til at interessere sig for kommunalpolitik, at deres borgmester flasher guld fra deres eget hood. Det giver respekt for de folkevalgte, uddyber han.

Nationalmuseet med på borgmesterkæde

Da Jens Ejner Christensen er venstremand og borgmester i Trekantsområdets vigtigste by, er der ikke langt fra tanke til handling.

Han hasteindkaldte byrådet til et ekstraordinært byrådsmøde med kun ét punkt på dagsordenen, at få Vindelevskattens guld monteret i kommunens borgmesterkæde.

Det forslag blev enstemmigt vedtaget.

– Det er jo valgår, og alle, selv dem fra Lokallisten Hopballe Først, render rundt med en lille borgmester i maven. De ser sig selv posere med jernalder-bling om halsen, siger Jens Ejner Christensen.

Over for Satyren afviser Nationalmuseet ikke tanken om, at Vindelevskatten kan indgå i en borgmesterkæde, selvom fundet er danefæ.

– Vi er altid totalt meget åbne over for skøre idéer, hvis de kan tørre støvet af museumsgenstandene og bringe dem ud til folket. Det en fantastisk idé, at guldskiverne nu kan gå i demokratiets tjeneste som symboler på folkestyret, siger Nationalmuseets direktør Rane Willerslev.

Guldreng og Guldfar

Citybrandingchef i Vejle Kommune Gitte Greisstahl ser store muligheder i borgmesterens idé.

– Vi har jo i forvejen skænket Danmark vores allesammens Guldreng, så hvorfor ikke også gøre byens borgmester til vores allesammens Guldfar, siger Gitte Greisstahl.

– Fremover vil Vejles borgmester defor bære titlen ”Guldfar, Guldmor eller Guld-de/dem”, tilføjer hun.

Det fremgår af Vejles nye hastevedtagne brand manual, at Vindelevskatten er central i byens nye gyldne image. Kommunens hjemmehjælperbiler udstyres med guldfælge og får malet jernaldermotiver på siderne. Byens affaldsspande forgyldes og bydelen Bredballe skal frem over hedde Guldballe, mens Vejlefjordbroen markedsføres som Danmarks Golden Gate.

– De er grønne af misundelse i Kolding og Aarhus, lyder det fra en jublende glad Jens Ejner Christensen.

Han lover at kæmpe endnu hårdere for genvalg, så han i de næste fire år kan åbne fjerkræsudstillinger, afsløre rundkørselsskulpturer og indvie rensningsanlæg med Vindelevguldet om halsen.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Guldskat fra Jellingegnen ender i Vejles nye borgmesterkæde"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*