Naboer klager over højlydte ungdomsfester i kongehallen Heorot 4.94/5 (16)

Larmende fester til langt ud på natten er et stort problem i Lejre nær kongehallen Heorot. Nu ender sagen på myndighedernes bord.

– De råber og skriger, spiller på lur, lyre og lut og laver råbende våbenlege gennem hele natten lige til den lyse morgen. Det er ikke til at holde ud, når man selv skal tidligt op og passe sit arbejde.

Sådan siger Grendel Gevninge, der sammen med sin mor bor i et naturskønt vådområde flere kilometer væk fra kongehallen Heorot ved Lejre på Midtsjælland.

– Vi valgte at søge herud for at få ro, fred og tid til fordybelse. Og det er gået godt i mange år, indtil den unge lømmel Prins Roar nu er begyndt at holde disse fester, der larmer, så det kan høres en hel dagsmarch væk. De unge tænker kun på sig selv, og ikke på os naboer. Og det hjælper ikke at tale med dem om det. De vil ikke høre på fornuft, og stiller sig meget truende op med deres sværd, når man prøver, siger han.

Grendel arbejder til daglig som deltidslandmand og -fisker. Derudover er han en kendt møntsamler i området. Han mener, at støjen påvirker både hans egen og sine dyrs velvære.

Unge kalder ham en trold

Efter at være blevet truet har han skrevet lange passager i lokale grupper på Facebook om problemet med støj i området.

De unge selv vægter dog ikke kritikken højt.

– Hvis det ikke var musikken, han klagede over, så var det noget andet. Den slags internettrolde findes alle steder. Det er ikke noget, der er værd at bruge tid på, siger den unge festarrangør og myndling Roar Skjoldunge til Satyren.

Kan ende med bøde

Sagen kan dog godt gå hen og så et retsligt efterspil, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der er bekendt med problemerne omkring Gammel Lejre.

– Vi har haft en række sager om musik til ulempe i området. Det er klart, at de unge har lyst til i deres mjødrus at slå sig løs til høj lut- og lyremusik her i eftersommeren, men vi henstiller kraftigt til de unge om at tænke på naboerne, der måske ikke er helt så begejstrede for ideen som festdeltagerne selv, siger vagtchef Bernhard Kamphøvener fra Midt- og Vestsjællands Politi til Satyren. Han peger på, at de unge kan ende med at få en bøde for deres optræden.

Grendel Gevninge har samtidig valgt at klage til Lejre Kommune i sagen. Han håber, at han med planloven i hånden endegyldigt kan sætte en stopper for de vilde fester.

 – Hvis det er det, der skal til, så er det det, som vi gør. Det er svært at forestille sig larmen, når man ikke selv har været her. Men larmen gør mig vanvittig, og de unge vil jo slet ikke høre på os. Vi er desperate, og taler om at begå selvtægt for at få ro, siger han.

Mashup: Den Magelige Magister.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Naboer klager over højlydte ungdomsfester i kongehallen Heorot"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*