Rasende hob stormer Holsteinsborg Gods og forlanger juletræ fjernet 4.89/5 (19)

Juletræet er Djævlens værk, mener rasende træmodstandere. De har stormet Holsteinsborg Gods, hvor landets første juletræ tændes om få dage.

Det kom i går til uroligheder, da modstandere af pyntede grantræer til jul forsøgte at storme Holsteinsborg Gods på Sydsjælland med det formål at sønderlemme Danmarks første juletræ.

Assisteret af godskarle lykkedes det med stor møje øvrigheden at afvise den rasende hob, som bevæbnet med leer, høtyve og fakler ville tiltvinge sig adgang godsets vintergang, hvor den unge grevinde Wilhelmine var i færd med at pynte et grantræ med lys og guirlander.

Herredsfoged i Vester Flakkebjerg Herred Otto Schnemann siger til Satyren, at øvrigheden fik situationen under kontrol, og en snes urostiftere er sendt i fangehullet.

Han oplyser endvidere, at den grevinden efter omstændighederne har det godt.

– En pris lugtesalt, en åreladning og et gedigent glas sherry, fik hurtigt Hendes Nåde på benene igen, siger herredsfogeden.

Guds mænd i rødt

Satyren har talt med en repræsentant for modstandsbevægelsen mod juletræer, ”Guds mænd i rødt”. Han ønsker at være anonym, men Satyren er bekendt med, at han er degn ved den lokale kirke.

Han mener, det er djævelsk hedenskab at pynte et grantræ til jul. Det er en ukristelig uskik at fælde et livsdueligt træ for at stille det op og overdænge det med flitterstads og sukkergodter, som driver såvel adel som almue ud i fråseri.

Derfor forlanger han og hans meningsfæller juletræer forbudt.

– Det skal stoppes nu. Inden vi ved af det har juletræet spredt sig. Hvis djævlerierne først når til København, så går der ikke længe før Satans overpyntede stadsetræer er højeste mode. Og snart forføres svage sjæle til at danse som forheksede om træet, og nogen finder på at ødsle endnu mere og lægge pakker under, siger han passivt aggressivt.

Ingen sympati for juletræshadere

En rundspørge foretaget af Satyren i landets største købsteder viser lille forståelse for juletræshadere.

– Nej, det er da bare dejligt med nye traditioner, så længe de ikke begynder at kalde jul for noget dåreagtigt som højtidsfest eller, Gud forbyde det, vinterfest, lyder det fra prokurator Colbjørnsen, som Satyren taler med på torvet i Randers.

Også vaskekonen Anne Marie Andersen, som Satyren møder ved Odense Å er tilhænger af juletræer.

 – Et juletræ pyntet med lys og guirlander. Åh, hvor vidunderligt, men ikke noget en fattig kone som jeg har råd til. Jeg har en dreng på seks år, som elsker eventyr, så nu vil jeg digte ham et opbyggeligt eventyr om grantræet, der vil være juletræ, siger Anne Marie Andersen.

Fra Holsteinsborg Gods lyder meldingen, at man ikke lader sig skræmme af antitræ-fanatikere. Juletræet tændes som planlagt juleaften.

Foto: Pixabay.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Rasende hob stormer Holsteinsborg Gods og forlanger juletræ fjernet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*