Bededags-Bagger buldrer: De har sløjfet min perfekte reform 4.91/5 (11)

Biskop i Roskilde Stift Hans Bagger tordner over, at den nye regering afskaffer store bededag. Den var alle reformers moder og får en moderne Djøf’ers reformiver til at fremstå dilletantisk.

Det er i sandhed Djævelens dag og en sorgens stund for alle rettroende reformatorer, at Rigsrådet nu uden varsel afskaffer store bededag uden en forudgående teologisk redegørelse for det fornuftige i det.

Jeg er målløs over, at et reformivrigt Rigsråd sløjfer min bededagsreform, som er alle reformers moder og gav mig tilnavnet Bededags-Bagger. Den er for reformer, hvad Gud er for os mennesker, og den forlanger dydig respekt. En respekt som selv den ugudelige tyske køter af en kvaksalver til Struensee udviste min storebededag, der overlevede hans masseudryddelse af rigets helligdage.

Min bededagsreform var et reformatorisk mesterværk. Ingen over, ingen ved siden af. Bevæbnet med blot min tro og en fjerpen øgede jeg arbejdsstyrken med langt flere end andre nogensinde formåede. Jeg afskaffede almuens forklædte driveri, og samlede Guds lys i en tugtende og rensende stråle af en bededag.  Den var så gennemført, at ultraliberalister langt ude i fremtiden stadig hylder mig for mit geni, mens CEPOS-kvinder bliver fugtige, og CEPOS-mænd får erektion, bare de hører mit navn.

Giv afkald på første maj

Og hvad er takken? Rigsrådet burde bukke, neje, kysse mine fødder og drikke af min visdoms brønd, men i stedet skyller de store bededag ud i hemmeligheden og ned i skarnsrenden. Hvad om Rigsrådets vankundige medlemmer afskaffede første maj og Grundlovsdag i stedet for bønnernes store dag? Hvad om de djævlerøde greb i egen barm og ofrede deres festdag. Hvad om de borgerlige gav afkald på at fejre det figenblad kaldet Grundloven, der legitimerer deres pøbelvælde.

Ak! Det er for enfoldigt og forfængeligt at tro, at det vil ske, og håbe på, at lige præcis den so agter at æde sit eget afkom.

I stedet tages konfirmander, bukkejægere, lystbådefolket og rigets bagerlaug som gidsler af Rigsrådtes dårer, som jeg ved Gud har en ukristelig lyst til at reformere langt hårdere end  de bededage, jeg samlede med min mesterreform.

Biskop Hans Bagger

Stændertorvet Roskilde.

De i debatindlægget fremførte tåbeligheder står for biskoppens egen regning. Der er på ingen måde udtryk for Satyrens holdninger.

Ukendt kunstner. Det Kongelige Bibliotek.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Bededags-Bagger buldrer: De har sløjfet min perfekte reform"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*