Verdens arkæologer i chok: Indiana Jones bliver revisor 4.66/5 (29)

En epoke er slut. Den verdenskendte eventyrer Dr. Henry Walton Jones, Jr. stopper sin karriere som arkæolog for at forfølge en gammel drøm om at blive revisor i Slots- og Kultusrstyrelsen.

– Det er uigenkaldeligt. Jeg har skudt min sidste nazist. Jeg har reddet den sidste uerstattelige genstand fra at falde i de forkerte hænder, siger Henry Walton Jones i et eksklusivt interview med Satyren.

De fleste kender Indiana Jones som en eventyrlysten arkæolog, der rejser verden rundt på jagt efter historiske skatte. Men nu takker Jones af for i stedet blive revisor.

Han begrunder sit karriereskifte med, at han aldrig har ønsket at være arkæolog.

– Jeg er slet ikke den store fan af arkæologi. Det siger mig faktisk ingenting at grave i jorden, udforske tempelruiner og sætte mit eget og andres liv i fare blot for at hive endnu en genstand hjem til et museum, hvor den ender i en støvet montre, siger Indiana Jones.

Presset af sin far

Dr. Jones forklarer, at hans far Henry Jones Sr. pressede ham til at blive aktivt udøvende oldgransker.

– Min far er en gennemført snobbet professor i middelalderhistorie. Han projicerede sine egne ambitioner over på mig og pressede mig til at søge ind på universitetet. Jeg var for autoritetstro til at sige fra, fortæller en ærlig Jones Jr.

Det har taget ham lang tid i psykoterapi at komme frem til den erkendelse og tage opgøret med faderen, som for tiden sidder fanget i et nazi-slot i De Bayerske Alper.

Det er lykkedes Satyren at få en kommentar fra Jones Sr. Han hvisker via en dårlig radioforbindelse, at han er skuffet over sønnens beslutning. Han har derfor har bedt René Emile Belloq om at befri ham fra nazisternes klør.

Lykkelig topnazist

Forbindelsen bliver hurtigt overtaget af en mand, der taler engelsk med tyk tysk accent. Han præsenterer sig som SS-Standartenführer Ernst Vogel. Han er til gengæld glad for nyheden om, at slippe af med en træls modstander.

– Jeg taler på vegne af Føreren og det tyske folk, når jeg siger, at vi altid har bøvl med den nævenyttige lille spejderdreng. Nu kan vi ånde lettet op, men vi holder øje med ham. Vi tror ikke, at han fremover udgør nogen trussel som revisor, med mindre han interesserer sig for fortegnelserne over beholdningen af nazi-guld og stjålne kunstværker, gnækker Ernst Vogel.

Om sin kommende revisorkarriere siger Indiana Jones, at det er en gammel drøm.

– Tal og regnskaber fascinerer mig dybt. Det er langt mere tilfredsstillende at revidere et kompliceret regnskab hjemme på kontoret end at pløkke endnu en navnløs nazist et eksotisk sted på kloden. Der er meget større udfordringer i at overskue komplekse skattelove, cirkulærer og bekendtgørelser end afkode komplicerede stratigrafier i babyloniske byhøje, lyder det fra Dr. Jones Jr, som er glad for at have fundet sit sande kald.

Han kan nu fokusere på at være en dygtig revisor som specialkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen. Her får han ansvar for at kontrollere budgetter og revidere slutafregninger for bygherrebetalte arkæologiske undersøgelser.

– Jeg glæder mig til samarbejdet med kollegaer og museumsfolk og vil i min embedsførelse benytte både gulerod og pisk, slutter Indiana Jones.

Foto: John Griffiths, wikimedia.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Verdens arkæologer i chok: Indiana Jones bliver revisor"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*