Humane Reformatorer: Fjern tortur og kannibalisme fra den kristne kirke 4.75/5 (8)

En lidende og forpint Kristus. Jesu legeme og blod serveret for menigheden. Det tegner et barbarisk billede af Kristendommen, mener Humane Reformatorer.

”Dette er Jesu Kristi Legeme”. ”Dette er Jesu Kristi blod”. Sådan siger præsten til menigheden, når den knælende tager imod nadveren. Det sker foran alteret under et  krucifiks med en forpint Kristus hamret op på et kors, en tornekrone på hovedet og stiksår i siden.

Hvis det står til bevægelsen Humane Reformatorer, skal det være slut med at æde mennesker og drikke blod, som var menigheden kannibaler og vampyrer. Også de udpenslede torturscener  i den kristne liturgi og i kirkekunsten skal væk.

Det tegner et forkert billede af kristendommen. Det risikerer at skræmme de troende væk, mener formanden for Humanistiske Reformatorer Jakob Tolerator.

– Kristendommen er fredens, nådens og tolerancens religion. Vi er kærlige mod næsten og vender den anden kind til. Det forbinder jeg hverken med at fortære og pine Frelseren, siger Jakob Tolerator og fortsætter:

– Det er en modbydelig og barbarisk fremstilling af den eneste sande tro, som vi kun kan tage afstand fra. Derfor må vi smede, mens Reformationens jern stadig gløder og skabe en mere tidssvarende og humant orienteret liturgi, som favner alle.

Guds nåde på en kiks

I stedet foreslår han at forny nadveren. Han vil gøre den lidt mere lækker ved at smøre oblaten med en økologisk oliventapenade og servere alkoholfri vin af hensyn til de troendes sundhed. Ordene Kristi legeme og blod skiftes ud med: ”Dette er Guds nåde på en kiks” og ”Dette er livets ikke tømmermandsgivende vand”.

Satyren har forelagt Humane Reformatorers forslag for overreformator Martin Luther. Han ryster på hovedet og beskylder det for at være i strid med den sande Reformation.

Han betegner Humane Reformatorer som radikaliserede sværmere, der har mistet enhver jordforbindelse.

– Som reformator fordømmer jeg deres feberhede fantasier. De har intet med den sande tro og Guds vilje at gøre, siger Luther.

Storm nogle kirker

Han understreger, at nadveren ikke skal tages bogstaveligt. Det er ikke som papisterne tror et offer, hvor præsten forvandler brød og vin til Jesus Kristus. Det er heller ikke blot en symbolsk handling, som andre reformatorer mener.

– Brødet og vinen er ikke direkte Frelserens krop, men nadveren udtrykker et fælleskab og et nærvær mellem Gud og menigheden. Det er Guds gave til mennesket, hvor Gud i skikkelse af brød og vin er tilstede og giver sig selv til mennesket, siger Luther.

Han opfordrer Humane Reformatorer til at finde hjem til Reformationens rette vej og i stedet storme nogle kirker, smadre helgenbilleder og sætte nogle katolske præster på gaden.

Foto: Pxfuel.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Humane Reformatorer: Fjern tortur og kannibalisme fra den kristne kirke"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*