Jørgen Ejbøl chokeret over ublu bestyrelsesvederlag i kriseramte Satyren 4.78/5 (18)

Eksorbitante vederlag til Satyrens bestyrelsesformand Baron von Münchhausen forarger i den danske mediebranche. Formanden for Jyllands-Postens Fond, Jørgen Ejbøl, er chokeret.

Rygterne om ublu vederlag og gigantiske bonusser i Danmarks førende satiremedie Satyren har længe floreret i den danske mediebranche.

Nu dokumenterer Satyrens gravergruppe, at rygterne er mere end sande. Ifølge Satyrens oplysninger har bestyrelsesformand for mediekoncernen Satyren Karl Friedrich Hieronymus, Baron von Münchhausen over tid modtaget store pengebeløb, vestindiske slaver og kunstgenstande som bonusser og jubilæumsvederlag. Det er sket, selvom mediehuset har været gennem store besparelser og fyringsrunder.

Kun takket være en større kapitalindsprøjtning fra handelshuset Fugger i Augsburg og Rotschildfamilien i Frankfurt holder Satyren skruen i vandet.

Betalte tilbage

Det seneste tilfælde handler om kostbare opsatser af Meissenporcelæn, vestindiske sorte slaver, dyre silkeklæder samt et sekscifret beløb i Marie Theresie-dalere. Bonussen blev udbetalt i anledning af Baron von Münchhausens 300 års fødselsdag i 2020, hvor han samtidig faldt for bestyrelsens aldersgrænse.

Imidlertid fortsatte Baron von Münchhausen, som bestyrelsesformand. Han har derfor returneret fødselsdagsbonussen, oplyser Lucius Licinius Lucullus i et skriftligt papyrussvar til Satyren. Han er formand for Dionysos Fonden, som ejer mediehuset Satyren.

Lucullus oplyser videre, at Baron von Münchhausen har været bestyrelsesformand siden 1788. Hans gage og bonus stiger støt gennem årene i takt med ancienniteten. Derfor koster det mere og mere, hver gang, han runder et skarpt hjørne.

Af papyrusset fremgår endvidere, at fondsbestyrelsen har fuld tillid til Baron von Münchhausen. Han er den rette mand til at fuldbyrde rationaliseringsplanerne, trimme driftsomkostningerne og genskabe mediehuset som en solid forretning, der leverer kompromisløs historisk kvalitetssatire.

Kan han gøre det inden for den næste generation eller to, så vanker der, ifølge Dionysos Fondens bestyrelsesformand, frikort til samtlige skræddere i Venedig.

Jørgen Ejbøl i chok

Satyren har bedt Danmarks mest erfarne medietopchef Jørgen Ejbøl forholde sig til skandalen om Baron von Münchhausen. Han er bestyrelsesformand for Jyllands-Postens Fond, som driver Danmarks største mediehus JP/Politikens Hus med domicil på Rådhuspladsen i København.

Jørgen Ejbøl er dybt rystet.

– Da jeg hørte det, tænkte jeg, at det her må være satire. Så væltede historierne om vanvittige bonusser og honorarer frem. Da blev jeg vred. Der er altså grænser for, hvor grov satiren må være. Men så viser det sig  gudhjælpemig at være sandt, siger en chokeret Jørgen Ejbøl og fortsætter:

– Havde det blot været et par millioner kroner. Herregud, så var det til at leve med, men jeg erfarer, at Baron von Münchhausen i 1923 modtog en svimlende dyrtidsregulering på femhundrede millioner tyske Mark. Det er vanvittigt at udbetale så store summer, når kerneforretningen, den journalistiske satire, går så dårligt.

Han forarges også over, at Baron von Münchhausen har fået slavegjorte sorte mennesker som bonus. Den slags ville være utænkeligt på Politiken og Jyllands_Posten bedyrer Ejbøl.

Jørgen Ejbøl opfordrer derfor Baron von Münchhausen til at trække sig.

– Det ville jeg helt klart selv gøre, hvis jeg var i samme situation, lyder det fra Jørgen Ejbøl.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Jørgen Ejbøl chokeret over ublu bestyrelsesvederlag i kriseramte Satyren"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*